Zahradnické kari rizoto

Potřebujeme:

1 pórek, balíček mražené (čerstvé) zeleniny, 2 párky, 2 lžíce kečupu, 1 leča, koření podle chuti, kari, olej nebo sádlo, 2 hrnky rýže, tvrdý sýr

Jak na to:

Omáčka: Do oleje si dáme pórek a trošku po restujeme. Přidáme na kolečka nakrájené párky, koření a dvě lžíce kečupu. Trošku po restujeme a přidáme mraženou zeleninku. Přikryjeme a necháme zeleninu rozpustit. Když to bublá, přidáme malé lečo a necháme přejít varem, aby bylo vše dobře měkké.
Na tuku si orestujeme suchou rýži. Přidáme sůl a kari cca 2 KL, podlijeme vodou, jednou promícháme, přikryjeme a 20 minut vaříme. Když je rýže měkká, odkryjeme, smícháme s omáčkou a posypeme sýrem.

Podobné recepty:

Pikantní zapékané rizoto, Rizoto po indicku, Sójové rizoto, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí