Jablečný trhanec

Potřebujeme:

3-4 porce
500 g pokrájených jablek, trošku másla, 3 dcl mléka, 3 vejce, 200 g hladké mouky, skořicový cukr, vanilkový cukr

Jak na to:

Šest středně velkých jablek očistěte, omyjte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na drobné kostičky. Se skořicovým cukrem a trochou másla jejich poduste do měkka a nechte vychladnout.
Do mísy přidejte 3 celé vejce, polohrubou mouku cca 200 g, deci mléka a na závěr 3 PL moučkového nebo krystalového cukru. Dobře promíchejte.
Potom ho potrháme pomocí špachtličkou. Dejte jednu dvě naběračky jablečné směsi do pánve a nechte zdola úplně osmahneme. Když budete trhanec obracet, potrhejte ho .. Špachtličkou potrhejte nebo "nakrájejte" trhanec. Podávejte horké. Na talíři servírujeme s dětskou jablečnou výživou jako ovocnou omáčkou, k tomu šlehačku, příp. jahodovou omáčku.

Podobné recepty:

Jablečný trhanec, Trhanec, Jablečný trhanec, Císařský trhanec, Tvarohový trhanec