Brokolicová pánvička

Potřebujeme:

brokolici, asi 1,5-2 dcl smetany, tvrdý sýr, sůl, trochu oleje

Jak na to:

Brokolici vaříme kvůli zachování všech vitamínů výhradně v páře. Do hrnce dáme vodu, pařák a necháme vodu sevřít. Můžeme ji i osolit. Na pařák položíme brokolici. Obřízneme hrubší části, ty by se vařily dlouho, dokud by změkly. Pro zachování krásné zelené barvy a zkrácení času paření odkrojte celý košťál a odložte si ho do polévky.
Hrnec přikryjte pokličkou a nechte vařit 20-30 minut do měkka. Pokud chcete, brokolici osolte. Po dvaceti minutách je brokolice uvařená, má krásnou barvu a chuť. Brokolici rozdělte do pánviček nebo ji napěchujeme do pekáče, který trochu vymažeme olejem. Posypte strouhaným sýrem, zalijte trochou šlehačky a dejte zapéct při teplotě 200 stupňů na pár minut, pokud se sýr zapeče do zlata.
Podáváme s vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Zeleninové karbanátky (brokolicová-květákové), Cuketová pánvička, Sladkokyselá drůbeží pánvička, Sladkokyselá drůbeží pánvička, Brokolicová pomazánka