China bačkůrky

Potřebujeme:

kuřecí prsa, solamyl, vejce, sůl, pepř, sójovou omáčku, 1 PL vegety, čínské zelí, mrkev, bambus výhonky (ve slaném nálevu), česnek, cibuli, čínské houby

Jak na to:

Nakrájené kuřecí prsa osolíme. Rozšleháme 2 vejce a přidáváme solamyl, dokud nám nevznikne řídká kašička. Směs vylijeme na maso aby se každý jeden kousek obalil a vylijeme do pánve na připravený teplý olej cca 1-1,5 dcl. Opražíme a vyjmeme.
Do výpeku nasypeme pokrájené čínské zelí, mrkev nastrouháme na jemné pásky, scezený bambus.výhonky, pásky cibule, protlačíme česnek, ovegetíme, polijeme sojovou omáčkou cca 2-3 PL a podlijeme vodou, aby bylo vše ponořené tak do 3/4.
Když je zelenina měkká přidáme opečené maso a v skleničce asi 2 dcl rozdělat solamyl 1 PL a vlijeme.
Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Bačkůrky