Dort plněné čokoládou

19.3.2012
Potřebujeme:

Těsto: 100 g hořké čokolády, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 špetku soli, 5 vajíček, 70 g mletých mandlí, 2 lžíce kakaa, 80 g polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva
Máslový krém: 125 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 žloutky, 50 g škrobu, 250 ml mléka, 250 g čokoládové polevy, 200 g másla

Jak na to:

Předehřejte troubu na 180 C. Vymažeme a vysypte moukou dortovou formu o průměru 24 cm. Nad párou roztaví čokoládu na těsto. Z másla, moučkového cukru a soli vyšlehejte krém a postupně do něj přidejte žloutky a čokoládu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Smíchejte mandle, kakao a prášek do pečiva a vmíchejte je spolu se sněhem do krému. Připravenou hmotu nalijte do dortové formy a pečte asi 40 min. Upečený korpus nechte 8 hodin nebo přes den odpočívat.
Na přípravu máslového krému ušleháme nad párou cukr, vanilkový cukr, žloutky, škrob a mléko. Krém nechte vychladnout za stálého míchání ve stejné nádobě nad parou.
Nad párou roztavíme čokoládovou polevu. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících do něj postupně přidávejte vaječný krém a čokoládovou polevu.
Piškotový korpus rozřeže na tři pláty. Spodní a střední plát natřete vždy jednou třetinou krému a spojte je. Horní díl dortu potřete zbylým krémem a ozdobte ho čokoládovými hoblinkami.

Podobné recepty:

Šlehačkový dort, Šlehačkový dort, Jogurtový dort, Jogurtový dort, Ruský dort