Maso-česnekové kuličky na jehle

13.2.2012
Potřebujeme:

mleté ​​vepřové maso asi 500 g, velkou cibuli, 2 vejce, sůl, pepř, půl směsi Knedlíčkové směsi v prášku nebo strouhanku, hlávku česneku, tvrdý sýr

Jak na to:

Mleté maso dochuťte solí, mletým pepřem, vejci, nakrájenou cibulí. Přidejte půl Knedlíčkové směsi v prášku, příp. strouhanku. Okořeňte pepřem nebo bílým. Přidejte přelisovanou celou hlávku česneku a dobře vymícháme.
Z masy formujte kuličky velikosti švestek, obalte je ve strouhance a v horkém oleji jejich zprudka osmažte. Z půl kila mletého masa a ostatních přísad vyjde cca 30 kuliček.
Na dno pekáče dejte trochu oleje, poklademe na něj smažené kulaté karbanátky, posypte tvrdým sýrem a dejte zapéct na 20 minut, dokud se sýr nerozteče.
Kuličky napíchejte na jehly, "prošpikujeme" cibulí, zeleninou. Podávejte s bramborami a salátem.

Podobné recepty:

Česnekové kuličky, Česnekové kuličky, Jehněčí na jehle, Mleté kuličky ve svíčkové omáčce, Kuličky plněné uzeninou