Jogurtový-jahodový krém s ovocnou šťávou

13.2.2012
Potřebujeme:

Jogurtový krém: 500 g bílého jogurtu, 4-5 PL krystalového cukru, 1-2 vanilkové cukry, potravinářskou želatinu 20 g (dejte ji nabobtnat do 2 dcl teplého mléka), jahodový kompot
Ovocná želatina: ovocná šťáva z kompotu doplněná vodou do 0,5 l, cukr dle chuti, 1 želatinu 20 g, vysoké sklenice na stopce plus lžičky na dlouhých stopkách

Jak na to:

Jogurtový krém: Do mísy nalijte jogurt, přidejte vanilkové cukru, moučkový cukr (samozřejmě dle chuti).
Do 1,5-2 dcl teplého mléka dejte nabobtnat želatinu, a pak ji vlijte do jogurtu. Dobře zamíchejte a na závěr přidejte pokrájené scezené ovoce např. jahody.
Nachystejte si vysoké sklenice, které položte do nízké mísy. Potom je dejte do lednice vychladnout a ztuhnout s jogurtovou náplní.
Jogurtový krém opatrně malou lžičkou naneste do sklenic. Dávejte pozor, aby sklenice zůstali čisté a bez jogurtových stop. Naplněné sklenice přeneste do chladničky a nechte pořádně ztuhnout.

Želatinové-ovocnou náplň uděláte podle návodu na želatině s 0,5 litru ovocné šťávy z kompotu. Šťávu z kompotu dolijte buď ovocným džusem, vodou a oslaďte podle chuti.
Pořádně vychladlý a ztuhlý jogurtový krém dolijte ovocnou šťávou a dejte zpět do chladničky. Nalévejte opatrně, nejlépe velkou lžící. Na přípravu tohoto krému použijte menší sklenice na stopce.

Podobné recepty:

Barevné řezy, Jahodovo-jogurtový dort, Jahodové gofry, Dort jahodovo-jogurtový, Jahodová buchta