Kuličky v rajčatové omáčce

22.2.2012
Potřebujeme:

½ kg libového vepřového masa (z kýty), 1 sáček rýže 125 g, 2 vejce, sůl, mletý bílý pepř, mletý kmín, cukr, 3 PL oleje, 3 lžíce hladké mouky, 2 rajčatové protlaky 280 g

Jak na to:

Rýži povaříme 10 min, ne úplně do měkka a necháme ji vychladnout. Přimícháme pomleté ​​maso, vejce, ochutíme solí a pepřem. Masu dobře promícháme, raději déle, musí se lepit.

Uvaříme rajčatovou omáčku: Na oleji osmahneme mouku, zalijeme asi 1,5 l vody, přidáme protlak, lžičku kmínu, osolíme a osladíme podle chuti.
Do vařící omáčky zavaříme masové koule, dělám jejich zmrzlinovou naběračkou, třeba pořádně upěchovat a vkládat do omáčky na různá místa. Povaříme 25-30 minut, nesmí vřít prudce.
Podáváme s vařenými brambory, např. rozmačkanými s máslem a vytvarovanými také do koule.

Podobné recepty:

Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Vepřové kuličky v rajčatové omáčce, Kapustové kuličky v rajčatové omáčce, Kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce, Masové kuličky v rajčatové omáčce