Moravské koláče

Potřebujeme:

Těsto: 500 g pol.mouky, 250 ml mléka, 100 Hery, 80 g cukru, 30 g droždí, 2 žloutky, sůl, 1 van.cukr, citronovou kůru
Tvarohová náplň: 300 g tvarohu, 70 g cukru, 50 g másla, 2 vejce, 1 vanilku, citronovou kůru, sůl
Povidlové náplň: 300 g povidel, 1 PL rumu nebo aroma, cukr, citr. kůra
Drobenkou: 50 g pol.mouky, 30 g másla, 1 PL cukru

Jak na to:

Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si uděláme kvásek a necháme ho vykynout. Do přeseté mouky přidáme sůl, citronovou kůru, vanilku, vykynutý kvásek a vlažné mléko smíchané s 2 žloutky a rozehřátou Herou.
Vypracujeme vláčné těsto, poprášíme moukou, přikryjeme a necháme v teple vykynout. Z uvedených přísad si uděláme drobenkou. Potom uděláme povidlové a tvarohovou nádivku. Nejprve si máslo rozmícháme s cukrem, přidáme nastrouhaný tvaroh, 2 žloutky, 1 van.cukr a nakonec přidáme sníh z bílků, špetku soli a obě náplně spolu s drobenkou.
Po nakynutí těsto vyválíme asi tak na tloušťku 1 cm. Vykrajujeme kolečka, které ještě trochu protáhnout, plníme tvarohovou náplní a děláme koláčky. Pak uprostřed uděláme prohlubeň, potíráme žloutkem. Dáme na plech a plníme povidlovou náplní a na vrch dáme drobenkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 stupních 20 minut.

Podobné recepty:

Moravské koláče, Špagety na kari, Moravské koláče, Pastevecká kýta, Těsto na kynuté koláče