Marocká lilková pomazánka

22.2.2012
Potřebujeme:

1 velký lilek, 1 střední cibuli, 2 střední rajčata, 1-2 stroužky česneku, olej, sůl, pepř, příp. majonézu

Jak na to:

Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme oloupaný a na malé kousky pokrájený lilek a dusíme, dokud lilek nezměkne a neztmavne. Připadne můžeme dát ještě trošku oleje nebo podlijeme troškou vody a často mícháme.
Mezitím si spaříme rajčata v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k lilku a spolu ještě dusíme a mícháme, dokud se veškerá šťáva neodpaří. Ke konci přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Rozdrtit kopytem vidličkou nebo vařečkou, či tlačítkem na brambory. Podáváme teplé nebo studené na topinkách.

Tip: Do vychladlé pomazánky přidáme majonézu a zamícháme.

Podobné recepty:

Lilková pomazánka , Lilková pomazánka s česnekem, Lilková pomazánka, Lilková pomazánka, Lilková pomazánka