Kokosky

22.2.2012
Potřebujeme:

Na kolečka: 50 dkg hladké mouky, 1 Palmarín, 10 dkg moučkového cukru, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva
Kokosky: 5 bílků, 30 dkg cukru + 1 kokos (25 dkg)
Náplň: 10 dkg hořké čokolády, 1 dcl mléka, 1 Heru, 20 dkg cukru + džem a čokoláda na polevu

Jak na to:

Všechny přísady smícháme, vyválíme a vykrajujeme kolečka (středně velké). Upečeme. Pak si uděláme kokosky, z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a potom 5-7 min šleháme nad párou, aby byl sníh opravdu dobře tuhý.
Po odstavení zamícháme zlehka po částech kokos. Nastříkáme si kloboučky na vymazaný a vysypaný plech. Sušíme při mírné teplotě.

Náplň: Čokoládu uvaříme v mléce a necháme vychladnout. Zvlášť si umícháme tuk s cukrem a postupně zašleháme do něj i vychladlou čokoládu. Ozdobným sáčkem nastříkáme na kolečka, tak abychom do středu mohli dát džem. Nakonec přiložíme kokosky a polijeme čokoládou.
Na kolečka ozdobně naneseme nádivku. Do středu dáme džem podle chuti. Spojené namočíme do čokolády.

Podobné recepty:

Kokosky, Kokosky - vánoční cukroví, Nejrychlejší kokosky, Kokosky - vánoční cukroví, Kokosky