Krémové řezy s jelení solí

Potřebujeme:

Těsto: 500 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 60 g másla (hery), 2 PL vlažného mléka + Salajka (jelení sůl)
Náplň: 1/2 l mléka, 1 Zlatý klas + 1 lžíce hladké mouky, vanilkový cukr, 4 PL krystál.cukru, 100 g másla, rumu nebo rumovou esenci

Jak na to:

Dáme jemně přihřát mléko, vsypeme do něj jelení sůl a necháme cca 5 min odstát. Smícháme všechny suroviny na těsto a hotové rozdělíme na tři části. Každou část vyválíme a zvlášť upečeme na opačné straně vymazaného a moukou vysypaného plechu, cca 10min. Musí být bledé.
Když máme všechny tři pláty upečené (po upečení ztvrdnou, proto je třeba dávat pozor, aby se nelámaly) můžeme je naplnit nádivkou. Když máme položený poslední plát, třeba koláč zatížit, např.. knihou. Po složení knih jejich pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou nebo oblijeme čokoládovou polevou. Krájíme ho ostrým nožem na obdélníky.

Náplň: Suroviny na náplň uvaříme a do vychladlého krému vmícháme máslo, přidáme trochu rumu nebo rumové esence.

Podobné recepty:

Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Jelení kýta na víně, Jelení guláš, Píseň divočiny