Kuřecí maso na jemném Čína koření

Potřebujeme:

kuřecí prsa, PRR, mraženou zeleninu (hrášek, kukuřici, mrkev), sójovou omáčku, pepř, jemné Čína koření, trochu mouky na zahuštění, sůl, rýži
Bramborové placky: brambory, česnek, vejce, pepř, sůl, mletý kmín, hladkou mouku

Jak na to:

Pórek nakrájíme na kolečka, na troše oleje ho podusíme, přidáme omyté a na kostky pokrájené kuřecí prsa. Narychlo jejich udusíme do bílá, přidáme sójovou omáčku, pepř, sůl, Čína pepř. Přisypeme mraženou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou cca 30 minut.
Poté jemně poprášíme moukou a ještě pár minut necháme povařit. Mezitím si uvaříme přílohu rýži a ještě malé bramborové placky (Haru), které se dělají na pánvi na lívance. Brambory si oloupeme, nastrouháme na jemno, také na jemno nastrouháme česnek, nebo protlačíme, přidáme 1-2 vejce, pak sůl, mletý kmín, pepř. Zahustíme hladkou moukou. Pánev si rozehřejeme a pečeme malé placky.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem, Čína, Kuřecí pečená čína, Kuřecí maso ve sladké omáčce