Domácí králík na smetaně s brusinkami

Potřebujeme:

králíka / zajíce, cibuli, slaninu, zeleninový vývar (bujón), 1 bobkový list, pepř, sůl, cca lžičku kompotovaných brusinek, smetanu, citron a cukr na dochucení

Jak na to:

Králíka si naporcujeme, aby se vešel do hrnce. Cibuli a slaninu si nadrobno nakrájíme. Slaninu dáme smažit a na ní osmažíme i cibuli. Přidáme naporcované maso.
Maso opečeme ze všech stran a když začne připékat, zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vaříme do měkka.
Když je maso měkké, vyjmeme ho dočasně ven z hrnce. Bobkový list vylovíte a zahodíme. Do šťávy přidáme smetanu, na zahuštění můžeme použít trochu hladké mouky resp. maizenu. Necháme přejít varem. Omáčku můžeme rozmixovat ponorným mixérem, kousky slaniny v omáčce nevadí.
Pak přidáme brusinky a podle chuti můžeme ještě do cukrovat nebo okyselit šťávou. Do omáčky dáme zpět maso. Podáváme s těstovinami, noky nebo domácí knedlíkem.

Podobné recepty:

Králík domácí na smetaně, Kralík na smetaně s knedlíkem, Smažený domácí králík, Matjesy s jablečným salátem a brusinkami, Domácí králík