Flambování ananas s medem a pomerančem

12.4.2012
Potřebujeme:

1 čerstvý ananas, hrst ořechů, trochu másla, 2-3 PL medu, 1 pomeranč, 1/2 dcl rumu

Jak na to:

Z ananasu skrojte oba konce. Pokrájejte ho na plátky silné asi 1,5 - 2 cm. Seřízněte kůru a vykrojte dřevitý střed. Odstavte jeden sladký pomeranč, do šťávy a dužiny nastrouhejte celou kůrku z tohoto pomeranče. Nasekejte za hrst ořechů.
Na pánvi nechte rozpustit kousek másla, vložte pár plátků ananasu a nechte z obou stran chvíli opéct. Pak do pánve vylijte pomerančovou šťávu s kůrou a nechte chvíli vařit. Vylijte půl deci rumu a nechte ho chvilku zahřát. Nenechte ho ohřívat dlouho, aby se alkohol NEVYPAŘÍ, neměl by přejít varem - měl by být pouze horký.
Potom opatrně zápalkou zapalte rum - mírně si nakloňte pánev, zápalkou se přibližte k "výpeku" a zapalte ho. Plamen nechte hořet několik sekund, pak ho sfoukněte a přidejte 2-3 PL medu. Nechte vařit 2-3 minutky, přidejte do pánve trochu ořechů a můžete odstavit.
Na talíř dejte dvě kolečka ananasu, oblijte medem, ozdobte ořechy a mandlemi.

Podobné recepty:

Flambování ananas s medem, Smažený ananas v těstíčku s medem, Ovocný sen, Pomazánka Wellington, Kuře Bang-Bang