Krémová rybí polévka

Potřebujeme:

1/2 kapra, kořenovou zeleninu: mrkev, petržel, celer, cibuli, olej, smetanu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, bobkový list, celý pepř

Jak na to:

Polovinu kapra uvařte s bobkovým listem, solí a celým pepřem do měkka - přibližně 40 minut. Po necelé hodině vaření vyberte kapra a vývar slijte (budeme ho ještě potřebovat).
V hrnci zpěníme na oleji nebo másle cibuli nakrájenou nadrobno a mrkev. Přilijte vývar, do hrnce vhoďte nakrájenou kořenovou zeleninu, vařte do měkka a osolte. Dokud se zelenina vaří oberte kapra.
Ve smetaně na šlehání si rozmíchejte vrchovatou lžíci hladké mouky a přes síto přelijte do polévky. Nechte sevřít. Nakonec přidejte obrané maso z kapra a polévka je hotová.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Dětská krémová zeleninová polévka