Žemlovka

Potřebujeme:

mléko, rohlíky, van.cukr / kryst.cukr, ovoce podle chuti (jablka, broskve, meruňky, ....), tvaroh, 5 bílek, mletou skořici

Jak na to:

Do misky si dejte asi litr vlažného mléka a přidejte asi 6 PL cukru. Na kolečka nakrájené starší rohlíky namáčejte do toho mléka (neždímejte je, ať jsou pořádně mokré) a vyložte jimi pořádně dno zapékací mísy nebo pekáče.
Když máte spodní vrstvu, dejte na ni tvaroh smíchaný s cukrem a skořicí a poklademe na to zavařené broskve, meruňky nebo strouhaná jablka. Na to dejte další vrstvu namočených rohlíků.
Pečte cca na 20 min ve vyhřáté troubě na 180 C.
Z pěti vajec si vyšlehejte bílky s moučkového cukru na tuhou pěnu, a když bude žemlovka po 20 min hotová, vyjměte ji z trouby a rozšlehaným bílky natřete povrch a dejte ještě na 2-3 min zapéct, dokud bílky nebudou pěkně zlatavé.

Podobné recepty:

Žemlovka, Cyklistická žemlovka, Tvarohová žemlovka, Špenátová žemlovka, Špenátová žemlovka