Brynzové halušky

Potřebujeme:

brambory, 1 vajíčko, polohrubou mouku, sůl, brynzu (20-25 dkg), vodu, slaninu, zakysanou smetanu

Jak na to:

Očistíme brambory a nastrouháme na druhém největším struhadle (nebo je rozmixujte v mixéru). Do nastrouhaných brambor přidáme vodu, celé vajíčko a sůl. Postupně přidáváme mouku, dokud není masa polotuhá. Těsto zasypeme moukou, aby nes-černalo a aspoň hodinu necháme "uležet".
Slaninu nakrájíme na kostičky. Dáme vařit vodu do velkého hrnce, přidáme lžičku soli a mezitím si upražíme slaninu. Po sevření vody děláme halušky. Halušky už nenecháme dlouho vařit. Scedíme po částech a můžeme promýt i horkou vodou, aby nebyly mazlavé od bramborové šťávy.
Pak dáme halušky do velkého hrnce, hned na to brynzu a horkou slaninu. Rychle promícháme a co nejdříve podáváme. Na brynzové halušky můžeme dát zakysanou smetanu.

Podobné recepty:

Brynzové-vaječné halušky s klobásou, Brynzové námořnické halušky, Brynzové halušky, Brynzové halušky, Brynzové halušky