Brokolicová polévka s kvasnicovo-mrkvovým noky

Potřebujeme:

brokolici (nejlépe čerstvou), Bio zeleninový bujón, mořskou zeleninovou sůl, špaldovou mouka nebo jinou celozrnnou, olivový olej, menší cibuli
Halušky: lžíci olivového oleje, droždí, menší mrkev, sůl, vajíčko, špaldovou hladkou mouku, mléko

Jak na to:

Na troše olivového oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme omytou a na malé růžičky nakrájenou brokolici a mícháme. Posypeme moukou, ještě chvíli mícháme a zalijeme vodou.
Za občasného míchání přivedeme k varu, ochutíme lžící zeleninového Bio bujónu, zeleninovou solí a vaříme, dokud nám brokolice nezměkne (asi 10 min). Potom ji pomocí "mačkadla" na brambory rozmačkáme na jemnější.
Zavaříme noky, chvíli povaříme a nakonec přidáme nějaké bylinky, např.. sušenou pažitku.

Halušky: Na trošce oleje si rozpustíme droždí, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a chvíli mícháme. Necháme vychladnout, přidáme vajíčko, trochu mléka a mouku. Osolíme. Těsto nemá být ani husté, ani moc řídké. Zavařte je rovnou do polévky lžičkou (větší halušky) nebo přes sítko na halušky (menší halušky).

Podobné recepty:

Brokolicová polévka, Wok zelenina, Krková polévka, Brokolicová polévka s mušličkami, Hřibová polévka