Marinovaná hlíva s rýží

Potřebujeme:

hlívu ústřičnou 300 g, sůl, olej na pečení, 2 cibule, 1 stroužek česneku, rýži (2 sáčky na vaření), pšeničné klíčky mleté ​​50 g, čínské zelí podle chuti
Marináda: 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžičku oregana, 1 lžičku bazalky, 1 lžičku kari, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíci dijonské hořčice, trošku vegety

Jak na to:

Připravíme si marinádu: Promícháme sójovou omáčku, bazalku, kmín, oregano, kari, hořčici a olej.
Hlívu omyjeme, odstraníme tvrdé vnitřní části a nakrájíme na nudličky. Dáme do marinády a necháme marinovat.
Do vody dáme vařit rýži s hřebíčkem. Na oleji osmažíme cibulku a česnek. Do toho vložíme marinované houby. Při opékání houby pustí šťávu. Restujeme alespoň 15-20 minut. Do masy přidáme na nudličky nakrájenou čínské zelí a krátce orestujeme. Zahustíme klíčky a hned odstavíme. Smícháme s uvařenou rýží a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Hlíva se sójovou omáčkou, Hlíva se sójovou omáčkou, Hlíva zapečená s bramborami, Dršťková polévka z hlívy ústřičné, Omáčka Tapenade