Pečené rybí filé se žloutkovou pěnou

26.3.2012
Potřebujeme:

rybí filé, olivový olej nebo máslo, koření na ryby, sůl, 1 kyselá smetanu, 2 vajíčka, petrželku, citron

Jak na to:

Rozmrazené rybí filé nakrájejte na proužky. Rybí hranolky osolte a pocákáme citrónovou šťávou. Pak filé zprudka osmahnete na olivovém oleji. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Do rozšlehaných žloutků přidejte bílý jogurt, nakrájenou petrželku, ušlehaný sníh z bílků, osolte a opepřete.
Do Jánské mísy dejte osmahnuté filé, opět pokapejte citrónovou šťávou a nastrouhejte trochu kůry. Žloutkovou pěnu nalijte na filé a dejte do horké trouby. Zapékejte asi 20 minut, dokud se nevytvoří křehká žlutá kůrka.
Podávejte s vařenými brambory a nakrájeným mladým pórkem.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé, Rybí filé se žampiony, Smažené rybí filé v kokosu, Zapékané filé, Smažené rybí filé