Mletý řízek

26.3.2012
Potřebujeme:

1 kg mletého vepř. masa, 300 g nastrouhaného tvrdého sýra, 3 dcl vlažného mléka, 1/2 KL pepře a 1/2 KL soli
Na obalování: vajíčko, mouku a strouhanku

Jak na to:

Pokud nemáme mleté ​​maso, tak si maso umeleme. Nastrouháme si sýr a přidáme ostatní suroviny (mléko, pepř a sůl). Vše spolu zamícháme, nejlépe rukou. Necháme asi 40 min odstát, ale pokud chceme řízky dělat ihned, tak přidáme jen 2 dcl mléka.
V rukou vytvarujeme řízky silné asi 1,5 cm a obalíme v trojobalu jako klasický řízek. Vysmažíme z obou stran. Podáváme s majonézovým salátem.

Podobné recepty:

Hovězí řízek Dubarry, Mletý sýrový řízek, Kuřecí na kokosu, Plněný řízek, Kuřecí řízek,ala chipsy