Špenátové gnocchi

Potřebujeme:

Gnocchi: 1 bal.mrazeného špenátu, 1 ricottu (příp. tvaroh bez hrudek), 1 celé vajíčko, 1 žloutek, 100 g hladké mouky, 2-3 PL strouhaného sýra, 1/2 KL nebo podle potřeby sůl, trošku bílého pepře, muškátový ořech
Sypání: 250 ml zakysané smetany, strouhaný sýr podle chuti cca 200 g, 2 stroužky česneku, máslo na vymazání zapékací mísy

Jak na to:

Ze špenátu dobře vymačkejte vodu, ať je takový sušší. Přidejte tvaroh, vajíčka, mouku, koření, strouhaný sýr. Dobře promícháme a vytvarujeme gnocchi (těsto je trošku lepkavější, takže doporučujeme tvarovat lžičkou).
Dáme vařit vodu a přidáme trošku soli. Do vařící vody dáme polovičku Gnocchi a vaříme. Když vyplaví ještě jejich povaříme cca 2-3 minuty a vyjmeme.
Zapékací mísu vymažeme máslem. Uvařené gnocchi dáme do vymazané zapékací mísy a promícháme. Přidáme smetanu, česnek, strouhaný sýr, promícháme a dáme na gnocchi. Troubu zahřejeme na 220 ° C a pečeme do zlatová, cca 20 minut.

Podobné recepty:

Gnocchi se žampiony, Gnocchi s hovězím ragú, Vášnivé Ggnocchi, Špenátové karbanátky, Pravé italské gnocchi (bramborové)