Makovo-jablečné řezy

28.3.2012
Potřebujeme:

1 šálek polohrubé mouky, 1 šálek moučkového cukru, 3/4 šálku nerozdrcených máku, 3/4 šálku oleje a dolít mléko do plné šálku, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 kg očištěných a nastrouhaných jablek
Na ozdobu: čokoládovou polevu nebo šlehačku
Na slepení plátů: džem

Jak na to:

Do větší mísy dejte hrnek polohrubé mouky, přidejte moučkový cukr, tři čtvrtiny hrnku nerozdrcených máku a na závěr hrnek oleje s mlékem (do 3/4 hrnku nalijte olej a dolijte doplňuje mlékem). Přidejte prášek do pečiva a kilo nastrouhají jablek.
Těsto pořádně vymíchejte a dejte ho na plech. Upečený koláč nechte vychladnout. Rozkrojte jej na tři stejné části a všechny tři části slepte povidly. Vrch posypte moučkovým cukrem nebo čokoládovou polevou. Krájejte na řezy a ozdobte šlehačkou.

Podobné recepty:

Jablečné řezy, Jablečné řezy, Jablečné řezy, Francouzské jablečné nebo špenátové palačinky, Špenát neobvykle