Cizrnová pomazánka

29.2.2012
Potřebujeme:

½ balíčku cizrny, 2 ks bobkových listů, větší cibuli, 3-4 stroužky česneku, ½ sklenice odtučněné majonézy, olivový olej, sůl, petrželku, šťávu z jednoho citronu, 2 lžíce hořčice, roztíratelné máslo

Jak na to:

Den dopředu namočte cizrna na 12 hodin do slané vody. Druhý den vodu slijte a uvařte s 2 ks bobkovými listy. Sceďte a nechte vychladnout. Všechny výše uvedené suroviny umixujte v mixéru - začněte od tekutých přísad a přidávejte po hrsti cizrnu. Trocha cizrny si nechte i na ozdobu.
V mixéru vymíchejte na hladkou pomazánku. Chuťově by měla být pomazánka kyselá, nebojte se přidat šťávu z celého citronu, i dvě lžičky hořčice.
Výborně chutná s červenou cibulí, ale samozřejmě i s ostatní čerstvou zeleninou.

Podobné recepty:

Cizrnová pomazánka, Česneková-sýrová pomazánka na očka, Pomazánka ze sýra niva, Cizrnová salsa s bylinkami, Pomazánka