Hrachová kaše ze suchého hrachu

29.2.2012
Potřebujeme:

1 balení suchého půleného hrachu, jíšku z másla a mouky, sůl

Jak na to:

Půlený hrách namočte den předem do studené vody, druhý den vodu slijte a uvařte spolu s 2 bobkovými listy v osolené vodě. Vody nedávejte příliš, protože hrách nebudete po uvaření slévat, ale ho rozmixujete ponorným mixérem a také, solte opatrně.
Když bude hrách uvařený, vyberte bobkový list, vodu neslívat a ponorným mixérem vymixujte na hladkou kaši. Do hotové kaše vmícháme jíšku z mouky a másla. Jako přílohu podávejte volské oko, uzené maso a chléb.

Podobné recepty:

Hrachová kaše s uzeným masem, Hrachová kaše, Hrachová pomazánka s pohankou, Uzená hrachová-mrkvová polévka, Hrachová polévka s kroupami