Jahodová-banánová marmeláda

Potřebujeme:

500 g čerstvě odtržených jahod, 200 g banánů, 1 lžičku kyseliny citrónové, 1 dietní želírovací ovocný cukr

Jak na to:

Jahody omyjeme, zbavíme stopek a navážíme 500 gramů. Banány oloupeme a navážíme 200 gramů. Společně jejich umixujeme s jahodami. Přidáme kyselinu citronovou a želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme alespoň 3 minuty a stále mícháme.
Pak je složíme z plotny a ihned plníme připravené sklenice horkou směsí. Po uzavření jejich otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Po vychladnutí marmeládu natíráme na sladké pečivo.

Tip: Hotovou marmeládu nalijeme do jogurtových kelímků (nebo do nádoby na výrobu ledu) a dáme zmrazit.

Podobné recepty:

Sladké dorty pro smlsnutí, Meruňkovo-banánová marmeláda, Tvarůžek s marmeládou a hořčicí, Jahodová zmrzlina, Sladké rýžové pokušení