Vrstvený salát

Potřebujeme:

1 ledový salát, 1 červenou cibuli, květák, sýr chedar, zmrazený hrášek, slaninu, majonézu, smetanu, parmezán

Jak na to:

Necelé 0,5 kg slaniny osmažte do křupavá, místo slaniny můžete použít i šunku, nebo nadrobno nakrájené upečené kuře.
Ledový salát natrhejte na menší kousky a vložte na spodek mísy, nejlépe skleněné. Na salát dejte tence nakrájenou červenou cibuli, asi 1 až 1 1/2 sklenice mraženého hrášku. Něj dejte sýr, potom květák a na květák upečenou slaninu.
V misce smíchejte 1 sklenice majonézy, 1 pohár smetany a tři-čtvrtě sklenice parmazánu. Přidejte trošku cukru, pár kapek balzamikového octa. Tuto masu navrstvěte na salát a dejte na chvíli do lednice. Před servírováním salát dobře promíchejte.

Podobné recepty:

Vrstvený salát, Vrstvený jablečný dort s piškoty, Vrstvený masový bochník, Zamilovaný salát, Olivový salát