Zapékaná cuketa

Potřebujeme:

cuketu, těstoviny, salám, máslo, bylinkovou mořskou sůl nebo bylinkovou vegetu, plátkový sýr, kousek Eidamu na strouhání, mléko, smetanu, česnek, kečup

Jak na to:

Cukety oloupeme, vybereme lžičkou po částech střed a nakrájíme na kolečka příčně, aby byly větší. Cuketu osolíme bylinkovou mořskou solí a opečeme na másle, na kterém jsme nejdříve opekli česnek. Potom česnek vyjmeme a odložíme.
Opečené cukety vyjmeme. Vyvaříme těstoviny. Uděláme bešamelovou omáčku (máslo a mouku zalijeme mlékem a smetanou, dochutíme taveným sýrem s nivou. Nakonec do omáčky přidáme rozmačkaný česnek s kořením).
Na plech poklademe vrstvy cukety, trošku opečeného česneku, trochu těstovin, salám, cuketu, těstoviny, plátkový sýr, kečup, těstoviny, bešamelovou omáčku. Zapečeme. Pak vytáhneme, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Podobné recepty:

Zapékaná cuketa plněná Masovou směsí, Zapékaná plněná cuketa, Vynikající zapékaná zelenina, Zapékaná cuketa se sýrem, Zapékaná cuketa s debrecínskou lahůdkou a se sýrem