Jableční-čokoládový koláč

2.3.2012
Potřebujeme:

400 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 300 g hrubé mouky, 500 g neloupaných a nastrouhaných jablek, 100 g mletých ořechů, 100 g rozinek, 2 lžičky prášku do pečiva, malinový nebo povidla podle chuti
Poleva: 100 g čokolády na vaření a 100 g másla

Jak na to:

Do mixéru dáme celá vejce, moučkový a vanilkový cukr - vyšleháme do pěny. Za stálého míchání postupně přidáváme na střídačku mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva a nastrouhané jablka. Nakonec přisypeme omyté rozinky a mleté ​​ořechy.
Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme, na 175 C asi 25 min. Po upečení na ještě teplý koláč natřeme v silnější vrstvě povidla. Nakonec koláč polijeme polevou, kterou jsme připravili rozpuštěním másla a čokolády ve vodní lázni.

Podobné recepty:

Vánoční koláč s pudinkem, Bublanina s pudinkem, Bublanina s pudinkem, Koláč se zakysanou smetanou, Bublanina s pudinkem