Slovenský bramborový salát

Potřebujeme:

10-12 středně velkých brambor, 2 větší cibule, 2-3 nakládané kyselé okurky, malá konzerva nakládaného hrášku, sůl, pepř, hořčice, moučkový cukr, ocet a vodu

Jak na to:

Brambory ve slupce uvaříme, zatím do větší nádoby nadrobno pokrájíme cibuli, nastrouháme kyselé okurky, přidáme Scezený hrášek, osolíme, opepříme, přidáme 1-2 polévkové lžíce hořčice a promícháme.
Uvařené brambory oloupeme a nakrájené na kolečka jejich přidáme ke směsi. Z moučkového cukru, vody a octa připravíme podle chuti sladkokyselá nálev, necháme ho sevřít a zalijeme brambory tak, aby hladina byla těsně nad směsí.
Promícháme, necháme vychladnout a odložíme do lednice. Konzumujeme na druhý den - brambory se dobře náleží. Podáváme s řízky, či fašírkou.

Podobné recepty:

Bramborový salát s celerem a jablky, Slovenský pohár, Pečené kuře a slovenský salát, Bramborový salát se zelím, Bramborový salát s hlívou