Tvarohovo-ovocný koláč

30.3.2012
Potřebujeme:

5 vajec, 6 lžic cukru (krupice), 6-7 lžic polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vanilkové pudinky, 1 jahodový kompot, 1 broskvový kompot, 3 kiwi, cukr, 2 měkké tvarohy, trochu mléka, 4 vanilkové cukry, 1 BeBe sušenky, 1 čokoládovou polevu od Vitany v prášku

Jak na to:

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu a pečeme při teplotě 180 ° C dozlatova.
Po upečení necháme vychladnout. Mezitím si připravíme ovoce. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jahodový a broskvový kompot scedíme a broskve nakrájíme na tenké měsíčky. Šťávu s kompotu dolijeme vodou, abychom měli přesně 1 litr tekutiny. Tuto tekutinu dochutíme cukrem a uvaříme z ní puding podle návodu (1 l tekutiny a 2 pudinky).
Dokud se pudink uvaří, obložíme upečený, vychladlý koláč ovocem. Takto připravený koláč zalijeme ještě horkým pudinkem a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí potřeme tvarohem, který jsme osladili vanilkovými cukry a rozředili trochou mléka (tvaroh nesmí být moc hustý, aby se dobře roztírá).
Na takto rozetřený tvaroh rozložíme BeBe sušenky, které postříkáme polevou a dáme do lednice, tak na dvě hodiny odležet.

Podobné recepty:

Mražený koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Ovocný koláč bez mléka a vajec, Ovocný koláč, Tvarohovo - chřestový koláč