Roláda s houbami

30.3.2012
Potřebujeme:

750 g mletého masa, 250 ml mléka, 100 g uzeného sýra, sůl, vegetu, mletý bílý pepř
Náplň: 4 vejce, máslo, 1 větší cibuli, 150 g hub (žampiony nebo hlívy), kapii, sterilovaný hrášek a kukuřici

Jak na to:

Umeleme maso, přidáme mléko a polovinu nastrouhaného sýra. Přidáme sůl, vegetu a pepř. Dobře promícháme, zakryjeme fólií a dáme na noc do chladničky.
Směs si ráno vybereme z chladničky. Na másle upražíme / udusíme houby. Přidáme vejce a uděláme smaženici (hřiby mají chvíli dusit na cibulce).
Maso si dáme na vymazaný plech, kde dáme alobal, podle rozměrů plechu na pečení si ho přizpůsobte tak, aby byl po celém rozložený. Maso rozložíme rovnoměrně po celém alobalu. Míchaná vajíčka s houbami rozetřeme na maso, od okraje necháme asi 2 cm. Přidáme kukuřici, hrášek, pokrájenou kapii.
Překlopíme alobal přes sebe a vytvoříme roládu. Maso dáme péct cca na hodinu. Po upečení maso odbalíme z vrchní části z alobalu, posypeme sýrem a dáme zapéct tak, aby se sýr roztál.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Těstoviny s houbami, Roláda plněná šlehačkou, Zapečené brambory s houbami, Květák s houbami