Selský pekáč

Potřebujeme:

porce asi pro 6-8 osob
krkovička (nařezané marinované plátky cca 1 kg), 1 vepřová klobáska 4-6ks, dobře prorostlá slaninka (uzená nebo oravská), kuřecí křídla nebo stehna 4-8 kusů podle velikosti, rajčata papriky, 1 pórek, jeden bujón, pivo

Jak na to:

Na pekáč dáme krkovičku na ni plátky slaniny a plátky papriky. Podlijeme vodou a do ní rozdrtíme bujón. Přikryjeme alobalem a necháme na roštu asi 3/4 až 1 hod, ale s pravidelnou kontrolou a podlévání, aby nepři-hořelo.
Potom odkryjeme a přidáme kuřecí. Na závěrečných 20 min dáme do pekáče spolu s nakrájeným pórkem, papriku a rajče. Podléváme občas pivem, asi 3-5 dcl. Můžeme podávat s řeckým salátem.

Podobné recepty:

Falešné halušky, Kuřecí prsa na smetaně s pórkem a sýrem, Ovocný koláč, Kuře na pivní láhvi, Kuře na pivní láhvi