Zapékané plněné žampiony

Potřebujeme:

500g čerstvých žampionů, 10 dkg sýra na posypání při pečení
Náplň: 5 vajec, 1 menší zelenou papriku, cca 10 cm salátové okurky, 1 větší cibule, sůl, 10 dkg kuřecí šunky, 10 dkg salámu Kriváň
Zálivka: 1 vejce, 16%-ní zakysanou smetanu, 1 dcl oleje, mletou červenou papriku, sůl, 10 dkg uzeného nastrouhaného sýra (Inovec)

Jak na to:

Hlavičky žampionů oddělíme od stopky a oloupeme. Poklademe na plech "dírkou" nahoru. Cibuli, papriku, okurku a salámy nakrájíme na drobno.

Připravíme nádivku: Na oleji osmažíme cibulku. Když je cibulka osmažená, přidáme papriku a salátovou okurku a salámy. Zalijeme rozšlehanými vajíčky se solí a trochou vody. Uvaříme z toho řidší míchaná vajíčka. Smaženici naplníme žampiony.
V misce si rozmícháme smetanu, vejce, olej, koření a sýr. Polijeme tím žampiony a dáme péct na 220 ° C, asi na 20-25 min. Pak posypeme zbytkem sýra a dáme ještě prudce zapéct asi na 5-10 minut na 250 ° C.
Podáváme s opékanými bramborami nebo hranolkami a tatarskou omáčkou.

Podobné recepty:

Plněné zapékané žampiony, Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou, Žampióny plněné nivou, Zapékané plněné žampiony, Plněné žampiony v trojbalu