Dort Rafaelo

8.3.2012
Potřebujeme:

100 g kokosových hoblinek, 125 g másla, 125 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4 vejce, 100 g polohrubé mouky, 1 lžíci prášku do pečiva, 1 konzervu (425g) mandarinkové kompoty, 18 kuliček dezertu Rafaello, 75 g mandarinkový zavařeniny, 3 kelímky smetany na šlehání příp. 2 sáčky ztužovače šlehačky, pergamenový papír

Jak na to:

Na pánvi bez tuku dozlatova osmažíme kokosové hoblinky. Vyjmeme je a necháme vychladnout. Tuk, cukr a vanilkový cukr smícháme do pěny. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme jeden po druhém do pěny. Smícháme mouku s práškem do pečiva a kokosem a vymícháme.
Potom do těsta opatrně přidáme ušlehaný sníh z bílků. Dortovou formu o průměru cca 26 cm vyložíme pergamenovým papírem, naplníme těstem a uhladíme. V předehřáté troubě na teplotu 175 ° C, pečeme zhruba 30 minut. Korpus necháme vychladnout, uvolníme z formy a vyklopíme na dortový podnos.
Dáme okapat mandarinky. Dvě nakrájíme na plátky. Čtyři kuličky Rafaello přepůlíme a necháme si na ozdobení. Zbytek nakrájíme na drobno. Zahřejeme marmeládu a potřeme korpus i s bočním okrajem. Na povrch rozdělíme půlky mandarinek. Dort uzavřeme kruhem.
Z 500 g smetany ušleháme tuhou šlehačku, do které můžeme přidat ztužovač. Vmícháme kousky Rafaella a krém rozetřeme na mandarinky. Odstraníme dortový kruh.
Zbytek smetany ušleháme. Dort nakonec ozdobíme kopečky husté šlehačky, plátky mandarinek, zbývajícími kokosovými hoblinkami a půlkami Rafaella.

Podobné recepty:

Sýrové rafaelo, Rafaelo, Rafaelo, Rafaelo, Domácí rafaelo