Ovocný koláč

2.4.2012
Potřebujeme:

Piškotové těsto: 6 vajec, 6 PL moučkového cukru, 6 PL polohr.mouky
ovoce, červenou želatinu v prášku

Jak na to:

Utřeme bílky s cukrem, metličkou přimícháme žloutky a mouku. Vylijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi na 185 stup.
Přichystáme si ovoce, nejlépe drobné, např. rybíz, černé a červené maliny, ostružiny. Ovoce omyjeme, necháme okapat, pokud je z kompotu, šťávu odložíme na želatinu. Ovoce dáme na upečený korpus a připravíme želatinu podle návodu.
Po mírném vychladnutí pomalu vyléváme na ovoce. Pokud se želatina vpíjí do koláče, ještě chvíli počkáme. Musí zůstávat na ovoci. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Mražený koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Ovocný koláč bez mléka a vajec, Ovocný koláč, Ovocný koláč