Zapečené filé v sýrové omáčce

8.3.2012
Potřebujeme:

filé, čerstvé nebo konzervované žampiony, olej, sůl, pepř
Bešamelová omáčka: 50 g másla, 400 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, vegetu, tavený sýr bambino, trocha citronové šťávy na rybí filé

Jak na to:

Rybí filé nechte trochu rozmrazit, nakrájejte na kousky čerstvé žampiony. Ty poduste na olivovém oleji, osolte, opepřete a udělejte bešamelovou omáčku.

Bešamelová omáčka: Na pánvi rozpusťte máslo, přilijte mléko, nasypte 2 lžíce hladké mouky a uvařte hustou kaši.
Do Jánské mísy na dno dejte žampiony bez šťávy, poklademe kousky filé, které pokapejte citrónovou šťávou, a které zalijeme bešamelovou omáčkou. Tu třeba ještě nejprve dochutit.
Mírně vychladlou bešamelovou omáčku dochuťte celým bambino, vegetou, a pokud třeba i solí. Omáčku vylijte na filé a přikryté pečte při teplotě 200 stupňů asi hodinu.

Zeleninový salát: Nakrájenou zeleninu pokapejte olivovým olejem, osolte bylinkovou solí, přidejte vinný ocet.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé v sýrové omáčce, Zapečené rybí filé, Filé zapečené se sýrem, Zapečené rybí filé s anglickou slaninou, Zapečené filé