Pečené brambory s česnekovým tvarohem

2.4.2012
Potřebujeme:

nové brambory, bylinkovou sůl, pepř, měkký nízkotučný tvaroh, pažitku, pórek, česnek, máslo, plátkový měkký sýr

Jak na to:

Na menší plech položte pár větších kartáčkem umytých nových brambor se slupkou a dejte je upéct při teplotě 250 stupňů asi na 45 minut.

Zatím si v míse uděláme tvarohovo-česnekový-bylinkovou nádivku: Do mísy dejte tvaroh, přidejte máslo, bylinkovou sůl, pepř, nakrájený pórek, pažitku, česnek (3 větší stroužky) a dobře promíchejte. Když jsou brambory upečené do měkka, ostrým nožem jejich nařízněte po délce, rozevřete je. Do každého bramboru dejte lžíci tvarohové směsi, položte plátek sýra a dejte krátce zapéct, dokud se rozteče sýr.
Ozdobte pažitkou a zbylým tvarohem.

Podobné recepty:

Pečené pstruhy, Pečené brambory s bylinkově-zeleninovým tvarohem, Zapečené brambory sešlehačkou, Nové brambory s tvarohem, Pečené brambory