Kokosovo-nutelové croisanty

Potřebujeme:

1 kg polohrubé mouky, 0,5 dcl oleje, 1 vejce, špetku soli, 4 lžíce kakaa, 6 dcl mléka, 120 g strouhaného kokosu, 4 lžíce práškového cukru, 1 kostku droždí, nutelu nebo povidla do nádivky, 1 dcl vody s 1 dcl krystalového cukru rozpustíme na potření

Jak na to:

Připravíme si 6 dcl mléka, které zahřejeme a droždí. Do teplého mléka dáme cukr a droždí. Do velké nádoby prosejeme 1 kg mouky. Přidáme olej, vajíčko, sůl a mléko s droždím. Prohněteme hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Do jedné dáme prosít kakao, do druhé dáme kokos a dobře prohněteme. Dáme na teplé místo vykynout.
Po vykynutí rozdělíme na 5 bochánků. Na pomoučněný vál si dáme tmavý bochník, na něj světlý a pěkně rozválíme. Překrojíme na 8 částí a součástí a naplníme nutelou. Stačí do croiasantov, poklademe na papír a potřeme sladkou vodou.
Sladkou vodu si připravíme smícháním vody s cukrem. Dáme do trouby na 200 stupňů cca 15-20 min. Po vyjmutí potřeme opět sladkou vodou.

Podobné recepty:

Kokosovo-nutelové kuličky, Kokosovo-kakaová bábovka, Kokosovo-ananasové muffiny, Ananasový koláč, Kokosovo-jablečný štrúdl