Bramborový salát s hovězím masem

Potřebujeme:

brambory uvařené ve slupce, 20 dkg hov.maso, 1 pórek, 15 dkg žampionů, 3-4 rajčata
Dressing: 1 větší cibule, 6 PL olivového (sezamového) oleje, 2 PL vinných octa (příp. obyčejný ocet + citron), sůl, čerstvě namletý pepř

Jak na to:

Uvařené brambory necháme trochu vychladit, a pak je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Uvařené hovězí maso nakrájíme na nudličky a dáme do servírovací mísy.
Podélně rozkrojíme a propláchneme pod studenou vodou. Nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Žampiony nakrájíme na plátky a na másle je asi 5-10 min opražíme a chvilku podusíme, aby změkly. Dáme je také do mísy k masu a pórku.
Rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme také do mísy. Vše smícháme i s bramborami a připravíme si dressing. Cibuli (větší) nakrájíme nadrobno, dáme do malé misky, přidáme olej a ocet. Podle chuti osolíme, opepříme a ušleháme hustou směs. Dresinkem zalijeme salát a vše důkladně promícháme.
Salát necháme nejméně 30 min odležet, aby se chutě dobře promísily.

Podobné recepty:

Kedlubnový salát s hovězím masem, Chrenovica, Bramborový salát s celerem a jablky, Zapékaná cuketa s debrecínskou lahůdkou a se sýrem, Hovězí karbanátky