Nadívaná kuřecí prsíčka se smetanovou omáčkou

Potřebujeme:

4 velké kuřecí prsní řízky, 4 lžíce másla, 3 pórky - pouze bílé a světlezelené části (když bude pórek veliký, stačí jeden),1 lžíce strouhané limetkové kůry, 250ml kuřecího vývaru (můžeme polovinu vývaru nahradit suchým bílým vínem), 125ml smetany ke šlehání, 1 lžíce citronové šťávysůl, pepř

Jak na to:

Kuřecí prsa nařízneme ze silnější strany tak, aby se vytvořila kapsa (pozor abyste řízek úplně neprořízli) a necháme maso stranou.V pánvi na másle osmažíme najemno nakrájený pórek a citronovou kůru (smažíme až je pórek měkký, ale aby nezměnil barvu). Občas zamícháme. Pak vyndáme z pánve a naplníme jím kapsy z kuřecích prsou a zašijeme je nebo zajistíme párátky. Kuřecí kapsy samozřejmě ještě osolíme a opepříme.Na pánvi osmažíme po obou stranách zašité kuřecí kapsy.Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Pánev přiklopíme a asi po 5min kapsy obrátíme. Až je maso hotové, děrovanou naběračkou ho vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Šťávu vyvaříme na polovinu původního množství, přimícháme smetanu a znovu necháme vyvařit na polovinu množství. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme, pak přidáme maso a nějakou přílohu nejlépe rýži.

Podobné recepty:

Kuřecí prsíčka labužník, Špagety s kuřecímy prsíčky a smetanovou omáčkou, Těstoviny s kuřecím masem se smetanovou omáčkou, Prsíčka na řapíkatém celeru, Kuřecí prsíčka plňené slaninou a čabajkou