Jablkovo-makový chlebíček

Potřebujeme:

200 g práškového cukru, 1/2 balíku vanilkového cukru, 1/2 balíku prášku do pečiva, 2 vajíčka, 1 dcl mléka, 200 g polohrubé mouky, 50-70 g mletého máku, 3 jablka, hrst rozinek, pikantní džem (např. . jahodový)
Poleva: citronová poleva v prášku nebo čokoládu
Na ozdobu: mandlové lupínky, moučkový cukr

Jak na to:

Do mísy si vysypeme odvážené cukru. Přidáme prášek do pečiva, dvě celé vajíčka a vmixujeme do pěny. Hrst rozinek, které jsme propláchli ve vodě zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat.
Do mísy nastrouháme jablka, přidáme mletý mák, rozinky a zamícháme. K vajíčkům, které jsme předtím vy-míchaly s cukrem přidáme mléko a opět vymixujeme. Střídavě přidáváme mouku a jablečno-makovou směs. Mícháme, aby se nám neudělali hrudky.
Do vymazané a moukou vysypané formy těsto nalijeme a dáme ho do vyhřáté trouby na cca 40 minut. Během pečení si ověříme, zda je střed propečený, pomocí špejle. Po upečení, koláč vyjmeme z trouby a necháme ho vychladnout. Po částečném vychladnutí ho vyklopíme a necháme volně dochladit na talíři.
Chlebík po vychladnutí prořízneme středem na dvě části a přes pulky natřeme pikantním džemem a opět spojíme. V misce si rozdělat citrónovou polevu, příp. čokoládou. Nakonec posypeme mandlovými lupínky.

Podobné recepty:

Makový chlebíček, Biskupský ovocný chlebíček, Makový chlebíček, Kokosový chlebíček, Makový chlebíček