Tofu na čínský způsob

21.3.2012
Potřebujeme:

400 g klasického tofu, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 3-4 PL sójové omáčky, 1/2 KL mletého pepře, 1 KL mletého kmínu, 1 KL mleté ​​červené papriky, 1 PL krystalového cukru, 1/2 KL kari koření , 2 PL oleje, 1 čerstvá rajče a paprika (příp. 1 lečo), 1 PL kečupu, sůl

Jak na to:

Tofu nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a pokropíme sojovou omáčkou. Přidáme pepř, mletou červenou papriku, mletý kmín a olej. Důkladně, ale opatrně promícháme a necháme 20 minut odstát v chladničce.
Na pánvi zahřejeme olej a kostky tofu na něm smažíme 7-10 minut. Opražené tofu vybereme na talíř a ve výpeku (pokud třeba, přidejte ještě olej) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek a cukr. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme tofu a papriku s rajčetem pokrájené nadrobno (příp. lečo).
Ochutíme kečupem, kari kořením, solí, podlijeme malým množstvím vody a přikryté dusíme na mírném ohni 10-15 minut. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Tofu na čínský způsob, Tofu na čínský způsob, Tofu na čínský způsob, Tofu na čínský způsob, Masová polévka s houbami na čínský způsob