Sekaná s vajíčkami

6.4.2012
Potřebujeme:

mleté ​​vepřové maso, vajíčka (množství závisí na množství masa), 1 hovězí nebo zeleninový bujón, pepř, mletá červená paprika, vegeta, česnek, strouhanku, olej

Jak na to:

Uvaříme si asi 5 vajec na tvrdo. Bujón zalijeme 500 ml vroucí vody a rozpustíme. Do misky dáme mleté ​​maso, potřebné množství vajec (surových), pepř, mletou červenou papriku, vegetu a prolisovaný česnek. Dobře promícháme. Pokud je směs příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.
Pekáč si vymažeme olejem. Na větší tác si nasypeme strouhanku a na ni vyklopíme připravenou masovou směs. Rozmačkáme ji a do středu poklademe uvařená vajíčka. Vajíčka zabalíme do masové směsi a vyformujeme.
Přendáme do pekáče a polijeme připraveným vývarem z bujón. Dáme upéct. Pečeme při teplotě 200 stupňů nejméně 30 minut. Během pečení sekanou poléváme vývarem. Po upečení necháme chvíli odstát - lépe se krájí.

Podobné recepty:

Masový dort z masa, Super rychlá buchta, Sekaná + karbanátky se zeleninou, Sekaná , Plněná sekaná