Želatinový ovocný koláč

6.4.2012
Potřebujeme:

5 vajec, 5 pol.lžíci polohrubé mouky, 5 pol.lžíci moučkového cukru, 1/2 balíku prášku do pečiva, 1 šlehačka, 2 kysané smetany, 2 bal.vanilkového cukru, ovoce v konzervě (broskve nebo jahody, .. .)
Želatina: 1/5 l komp.šťávy, 5 dkg kryst.cukru, 1 Zlatý klas

Jak na to:

Z vajec, polohr.mouky, moučkového cukru a 1/2 balíčku prášku do pečiva upéct těsto. Necháme ho vychladnout. Zatím vyšleháme šlehač.smetanu, přimícháme 2 kysané smetany smíchané s vanilkovými cukry a tuto náplň rozetřeme na vychladlé těsto.
Na náplň uložíme konzervované ovoce (např. broskve). Dáme do lednice pořádně zchladit.
Připravíme si želatinu: Pul litru kompotové šťávy uvaříme s cukrem a Zlatým klasem. Nalijeme na vychladlý koláč.

Podobné recepty:

Mražený koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Ovocný koláč bez mléka a vajec, Ovocný koláč, Ovocný koláč