Francouzské karamelové kostky

6.4.2012
Potřebujeme:

Piškotové těsto: 6 vajec, 6 lžic krystalového cukru, 1 lžíce kakaa, 5 lžic polohrubé mouky, prášek do pečiva, 50 ml oleje
Náplň: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 130 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa, 7 bílků
Šlehačkový krém: 4 lžíce krystalového cukru, 300 ml mléka, 2 šlehačky v prášku

Jak na to:

Piškotové těsto: Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, přidáme žloutky, olej a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.

Náplň: Větší část vody dáme sevřít, přidáme 70 g krystalového cukru a balíček vanilkového cukru a ve zbývající vodě rozmíchané Zlaté klasy. Do horké kaše postupně zapracujeme sníh ze 7 bílků a 60 g cukru. Do poloviny nádivky vmícháme kakao.

Šlehačkový krém: Cukr upálit, zalijeme mlékem, rozvaříme a necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme šlehačky v prášku a vyšleháme.
Na těsto natřeme nejprve světlou, a pak tmavou náplň a nakonec šlehačkový krém.

Podobné recepty:

Francouzské škvarky, Francouzské karamelové kostky, Karamelové řezy, Francouzské karamelové kostky, Karamelové-ořechové Šuhajdy