Jogurtový koláč

6.4.2012
Potřebujeme:

Těsto: 2 kelímky bílého jogurtu, 2 kelímky krystalového cukru, 3 kelímky polohrubé mouky, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva
čerstvé / zavařené ovoce (jablka, meruňky, broskve, maliny, rybíz, ostružiny ...), přísady na drobenkou

Jak na to:

Smícháme krystalový cukr, mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme vajíčka a jogurty. Vše rozmixujeme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rozetřeme a poklademe na něj ovoce. Pak dáme péct do trouby při teplotě 175 ˚ C.
Mezitím než se koláč zvedne, uděláme drobenkou. Hotovou drobenkou pokryjeme koláč a dáme dopéct.

Podobné recepty:

Jogurtový koláč, Jogurtový koláč, Ovocný jogurtový koláč, Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou, Jogurtový koláč