Punčové řezy

Potřebujeme:

Piškotové těsto: 4 vejce, 4 PL krystalového cukru, 4 PL vody, 3 PL polohrubé mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku
Barevné těsto: 7 vajec, 2 hrnky (po 250 ml) práškového cukru, 250 g másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku pak ještě kakao, 0,5 l ovocného sirupu (nějaký červený), 1 dcl rumu, pikantní džem

Jak na to:

Piškotové těsto si připravíme tak, že vyšleháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme vodu a kypřící prášek s moukou a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh.
Těsto rozetřeme na dva středně velké plechy nebo na jeden velký, které si vyložíme papírem na pečení a upečeme. Po upečení necháme pláty vychladnout.
Potom připravíme barevné těsto (dvoj nebo tříbarevné). Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků.

Směs rozdělíme na 2-3 díly: žlutý, to je základní těsto, hnědý (přidáme kakao) a nakonec růžový (přidáme barvivo nebo sirup).
Na plech vyložený papírem klademe vedle sebe barevné hromádky, zarovnáme a dáme péct. Jeden piškotový plát natřeme džemem, pokud jsme upekli jeden velký, tak ho rozdělíme na 2 poloviny a jednu potřeme pikantním džemem. Na to položíme barevný vychlazený plát, který propícháme vidličkou a polijeme sirupem a rumem. Potřeme znovu džemem a přikryjeme druhým plátem.
Povrch polijeme citronově-rumovou polevou: Utřeme 200 g moučkového cukru se 2 lžícemi rumu a 2 lžícemi citrónové šťávy. Necháme ztuhnout a můžeme ho ještě ozdobit čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Poleva na Punčové řezy, Punčové řezy, Punčové kokosové řezy, Punčové kokosové řezy, Vánoční punč