Zavařovaná dýně vhodné na prívarok nebo polévku

Potřebujeme:

3 kg očištěné dýně, kopr
Nálev: 1 l vody, 1 dcl octa, 20 g soli, 10 g cukru

Jak na to:

3 kg očištěné dýně nastrouháme a zalijeme studenou vodou. Necháme stát od večera do rána. Ráno dýni vymačkáme a dáme do zavařovacích sklenic.
Na dno do každé sklenice dáme trochu kopru. Netlačíme velmi a od vrchu sklenice necháme asi 2-3 cm. Nálev svaříme a zaléváme sklenice až vychladne.
Sklenice uzavřeme, zalijeme je celé vodou a sterilujeme 30 až 45 minut, podle toho jaká je dýně stará.
Z 3 kg dýně máme 5 sklenic.

Podobné recepty:

Strouhaná dýně na prívarok, Dýně s příchutí, Fazolkový prívarok, Zapékaná dýně, Nakládané okurky, zelená rajčata a malé dýně